PrinsessePrinsen

PrinsessePrinsen – hverken gutt eller jente, kanskje begge deler – tegner havfruer i alle farger og fasonger. Det er havfruesporen som er vanskeligst å få til. Sporen som symboliserer fart og fleksibilitet, lekenhet og eleganse, så lenge den er i vann, men som blir en hemsko når den havner på land.

PrinsessePrinsens fantasifulle tegninger åpner og lukker ulike hendelser. Hva som er virkelig og hva som er fantasi blir uviktig. Det det handler om, er hvordan gjøre det umulige mulig.

Prinsesseprinsen er ei forestilling for barn i alderen 3-6 år, som ser nærmere på den kulturelle kjønnskodingen som former våre forventninger til gutter og jenter -og barnets blikk på seg selv. Det skal lages ei billedbok for barn og voksne i tilknytning til forestillinga.

Prosjektet er et bidrag i debatten omkring kjønn, gjennom en kunstnerisk undersøkelse av konnotasjonene som ligger i begrepene jentegutt og guttejente, og hvordan vi forholder oss til disse når vi møter det som er annerledes enn forventet. Er man egentlig «født i feil kropp», eller kan det bare være sånn at mangfoldet er større enn vi tror?

Medvirkende:
Elin Danielsen, regi og konsept
Silje Solheim Johnsen, dansekunstner
Gro Skanke, tradisjonsmusiker og dansekunstner
Aggie Peterson, elektronikakomponist
Jens K. Styve, tegner
Lisa Helstrøm Jørgensen, scenografi og kostyme
Eivind Hansen, fotograf

PrinsessePrinsen er planlagt produsert i 2018/2019, under forutsetning av finansiering.